Ahli hukum of Korea online. Koréa ahli Hukum, nu panggedéna hukum portal.


Bank Rekonsiliasi Pernyataan


Diajar sagalana anjeun kudu nyaho ngeunaan bank rekonsiliasi pernyataan pikeun usaha - kumaha atuh eta jeung kumaha mindengDi dieu anjeun baris nempo sampel sarta mibanda aksés pikeun bébas, diprint template. Inpo ieu ogé bisa dipaké pikeun kasaimbangan pribadi anjeun akun bank. Bisnis nu mana wae nu narima jeung belanja duit bakal dipake bank jeung bank rekonsiliasi prosedur. Bank bakal rutin ngirim bisnis hiji pernyataan bank nu mangrupa daptar dina tanggal raraga duit nu geus isro asup jeung kaluar akun bank. Samentara éta, bisnis' bookkeeper bakal geus asup ieu withdrawals jeung deposit kana bisnis cashbook. Bank reconciliations pariksa yen dana bade asup jeung kaluar cashbook satuju jeung dana bade asup jeung kaluar akun bank. Bank reconciliations pariksa yen dana bade asup jeung kaluar cashbook satuju jeung dana bade asup jeung kaluar akun bank. Lamun nutup kasaimbangan cashbook teu cocog nutup kasaimbangan pernyataan bank, cashbook bakal kudu disaluyukeun atawa diralat. Nu rekonsiliasi mantuan bookkeeper pikeun manggihan naon anu ngabalukarkeun beda jeung nyieun pangaluyuan perlu. Tangtu, aya bisa jadi hiji kasalahan dina pernyataan bank tinimbang cashbook, tapi, dina pangalaman mah bank jarang pisan nyieun kasalahan ieu. Kuring teu nyebutkeun maranéhanana teu lumangsung, tapi ieu téh langka. Upami anjeun hirup di nagara mana anjeun kudu ngumpulkeun jeung mayar pajeg sales, bank rekonsiliasi pernyataan bakal mantuan anjeun manggihan nu mana wae nu éntri anjeun bisa jadi kudu dua kali nepi dina dina cashbook - nu bakal mantuan anjeun nyingkahan mayar teuing pajeg sales - atawa teuing saeutik. Pajeg anjeun akuntan bakal hayang dipariksa akurasi anjeun tunai buku ku nempo anjeun final pernyataan bank jeung rekonsiliasi pernyataan pikeun ahir taun. Hiji akurat cashbook muterkeun hiji bagian gede di mastikeun bener pajeg anu dibayar ka pamarentah. Tapi, lamun anjeun bisnis ieu pisan riweuh jeung angka nu gede ngarupakeun transaksi anjeun bisa ménta bank anjeun pikeun tambahan pernyataan pertengahan bulan, atawa komo mingguan. Cara nu anjeun bisa kalayan gampang cicing di luhur reconciliations jeung nyingkahan rasa bergegas atawa stressed sakali bulan. Lamun anjeun miboga aksés ka internet bank anjeun teu kudu ngadagoan pikeun bank pikeun ngirim anjeun hiji pernyataan.

Mastikeun aya kasaimbangan lawang jeung nutup kasaimbangan alatan ieu anu diperlukeun pikeun ngarengsekeun hiji akurat rekonsiliasi.

tapi ngan lamun anjeun geus pisan sababaraha transaksi bisnis ku kituna anjeun teu overload diri jeung loba teuing gawe di hiji diuk. Oge, penting pikeun dicatet nyaeta anjeun kudu kungsi reconcile hiji pernyataan bank ka ayeuna tanggal, sabab ayeuna teh teu acan réngsé sarta anjeun nutup kasaimbangan bisa ngarobah ku tungtung poé. Nu paling up-ka-date anjeun bisa nyieun hiji rekonsiliasi anu kamari tanggal (harti nepi ka poé saméméh anjeun nyiapkeun rekonsiliasi). Upami anjeun keur ngajaga manual cashbook anjeun kudu mariksa off unggal cashbook entry ngalawan unggal pernyataan bank entry. Anjeun bisa nunda leutik keletik dina pernyataan bank gigireun entri jeung pasang keletik atawa 'urang Sunda' keur reconciled di cashbook gigireun entri anu sasuai. Lamun aya tambahan éntri di cashbook nu teu mintonkeun nepi dina pernyataan bank, atawa sabalikna, anjeun kudu nyorot atawa bunderan eta ku kituna anjeun bisa ngaluyukeun cashbook sakali anjeun manggihan naon maranehna. Artikel ieu nyebutkeun 'cashbook', tapi, lamun anjeun keur ngagunakeun software akuntansi maranéhanana bisa nelepon eta 'cashbook'. Beredar cék - withdrawals - ieu cék nu anjeun bisnis geus diasupkeun kana cashbook jeung dikirim ka pabrik tapi nu teu mintonkeun nepi di bank ku tanggal nutup tina pernyataan bank. Beredar deposit - kuitansi - ieu pangmayaran nu geus narima kana cashbook, tapi nu teu disimpen ka bank anjeun saméméh pernyataan bank tanggal nutup.

Waragad Bank jeung Dipikaresep - ieu biaya yén anjeun normal bakal ngan nyaho ngeunaan sanggeus narima anjeun pernyataan bank. Anjeun bakal kudu ngasupkeun ieu kana cashbook Lain Unidentified Éntri - lamun aya nu mana wae nu séjén éntri leungit ti boh dokumén mangka anjeun bakal kudu nalungtik kumaha maranéhanana meunang aya jeung nyieun pangaluyuan perlu.

Di handap ieu screenshot ti urang Bank Rekonsiliasi Latihan jeung Jawaban tutorial nu ngécéskeun kumaha apal lamun ngaluyukeun Cashbook versus lamun pikeun ngarengsekeun hiji Bank Rekonsiliasi Lks di Dieu mangrupakeun conto tina rekonsiliasi karya bagian handapna a cashbook spreadsheet pikeun hiji bulan. Mun anjeun teu hayang asup ka rekonsiliasi kana cashbook, anjeun bisa make wangun gantina, kawas réngsé conto di handap ieu. Atawa, lamun software sacara otomatis impor bank transaksi sistem, anjeun kudu bisa ngahasilkeun laporan jeung sistem bakal mintonkeun dina laporan nu mana Wae nu béda bisa jadi sabab anjeun ngahaja asup dina hiji tambahan urus sacara manual nu geus diimpor - jadi eta double asup - anjeun kudu mupus manual anjeun entry mawa rekonsiliasi saimbang.

Mun ieu kasus jeung software anjeun nu maké anjeun bisa prosés anjeun rekonsiliasi ku manggihkeun ledger laporan pikeun akun bank.

Kuring geus kaasup di dieu conto ledger laporan jandela ti software bébas Gelombang Akuntansi. Print (atawa ékspor ka pdf) ledger mintonkeun ngan kaping anjeun mariksa, contona, hiji - tilu puluh-hiji Maret. Keletik unggal urus dina ledger nu cocog transaksi dina pernyataan bank (keletik leuwih dina pernyataan bank teuing) jeung sorot atawa nyieun catetan nu mana wae nu béda dina dua dokumén anu kudu disusun.