Nu Sengketa Wewengkon Leuwih Dokdo

Pamaréntah Republik of Korea (Korea Kidul) ditunjuk Dokdo ‘Alam Tugu No Pulo ieu dipikawanoh Koréa salaku ‘Kajido’ (Sealion Island), ‘Sambongdo’ (Tilu-Rock Pulo) jeung ‘Sokdo’ Saprak sahenteuna, pulo geus disebut Dokdo ku Koréa, nu hartina ‘Ngalamun Pulo’ atawa ‘Rock Pulo’, gumantung kana hubungan Sino-Korean karakter nu hiji maké pikeun kecap, ‘Dok’. Saprak sahenteuna, pulo geus dipikawanoh ku ngaran Jepang ‘Takeshima’, tapi anu saméméhna teu dipikawanoh Jepang minangka ‘Matsushima’ atawa ‘Rykano’ pulo