Pangadilan confirms hak warisan ti leungit N. koréa



Seoul pangadilan dina senén upheld pusaka hak manusa anu ngiles salila Perang koréa, overruling taun béakna istilah diatur ku hukum sipil. Putri lalaki, surnamed Lee, filed hiji jas dina nepi ka ngaku dirina share tanah milik nya almarhum akina di Koréa Kidul. Dina, nu ngagugat nu lolos ti Koréa Kalér, di mana bapana cicing sanggeus Perang koréa. Kaputusan pangadilan sacara diatur anyar precedent di confirming pusaka hak koréa Kidul turunan di Kalér. Kiwari hukum stipulates yén warisan hak anu teu bisa disimpen deui sanggeus tamat keur sapuluh taun.»Nu ngalanggar Koréa Kalér’ warisan hak anu ayeuna ilahar kasus alatan berkepanjangan division dua Koreas,»hakim presiding Seo Ngora-hyo ceuk dina fatwa-na.»(Kuring) dicaritakeun yén nerapkeun sarua sipil hukum tanpa tempo dua Koreas’ kasang tukang sajarah bakal nuju ka pangperangan hasil.

Pangadilan ceuk eta ngamungkinkeun Lee ngaku kira-kira opat belas persén lahan dipiboga ku akina nya dina hiji gunung di South Chungcheong Propinsi. Nurutkeun pangadilan, manéhna dinyatakeun leungit ku pangadilan koréa Kidul dina. Dina taun di handap ieu, -kuadrat-meter plot taneuh nu geus dipiboga ku bapana Lee sacara ieu diwariskeun ku indungna jeung duduluran. Nu ngagugat nu nyebutkeun yen bapana cicingeun papanggih-na koréa Kidul baraya di China dina taun. Nu reuni kulawarga kapanggih ku pamaréntah koréa Kalér jeung manéhna maot ti siksaan dina taun. Nu ngagugat lolos reclusive nagara jeung filed jas ngaku bagian tina real estate. Baraya Lee sacara, tapi, ngaku yen dirina hak pikeun ngaku warisan geus tamat, salaku dituliskeun dina hukum sipil. Jumlah anggota kulawarga dipisahkeun ti Kalér geus filed sarupa lawsuits di dieu baheula tapi pangadilan geus gagal pikeun mikawanoh eta. Dina, the Seoul Tengah Pangadilan District diakuan Koréa Kalér’ warisan hak pikeun kahiji kalina, netepkeun precedent di sipil lawsuits filed ku Koréa Kalér. A runtuyan hukum gelut ku Koréa Kalér di Korea Kidul dipingpin ka pangadilan enacting Meta dina Kasus Husus Ngeunaan Hubungan Kulawarga, Pusaka, jsb.

antara Warga di Kidul jeung Koréa Kalér dina Méi

Sababaraha lima juta Koréa Kalér ngungsi ka Kidul salila perang jeung loba barudak maranéhanana anu dipercaya jadi hirup di Kalér, nu nunjukkeun yén leuwih klaim ku Koréa Kalér leuwih pusaka jeung hak cipta bakal filed di handap hal