Ahli hukum of Korea online. Koréa ahli Hukum, nu panggedéna hukum portal.


Oktober Restorasi


Minat pikeun reunification ieu élmu sarta téknik up

Oktober Restorasi ieu hiji oktober koréa Kidul diri kudéta nu Présidén Park Chung-hee dianggap dictatorial kakuatanTaman kungsi datang ka daya salaku kapala Déwan Agung Nasional pikeun Rekonstruksi sanggeus Bisa genep belas kudéta taun, jeung dina taun manéhna meunang pamilu jeung kantor dianggap salaku sipil présidén. Dina May, taun, diréktur Koréa Agénsi Akal Tengah, Lee Hu-rak, indit ka Koréa Kalér jeung papanggih Kim Il-sung.

Taman dipaké salaku pretext pikeun amandemen konstitusi

Maranéhanana ngumumkeun Kalér-Kidul Deklarasi Joint jeung tilu prinsip of reunification. Sanggeus deklarasi, hiji langsung telepon kabel ieu dipasang antara Seoul jeung Pyeongyang. Dina Républik Katilu sacara konstitusi, présidén ieu dugi ka dua istilah di kantor. Tapi, Majelis Nasional, didominasi ku Taman sacara Demokratis Partéi Republik, diralat Konstitusi dina pikeun ngidinan istilah katilu. Manéhna ulang kapilih dina taun pemilu présidén. pamilihan umum dilaksanakeun dina Méi. Taman sacara Demokratis Partéi Republik nyandak korsi kaluar. Tapi, eta teu ngahontal kaayaan minimum maot amandemen konstitusional. Eta diperlukeun concurrence tina dua per tilu atawa leuwih tina jumlah anggota Majelis Nasional. Ku alatan éta, Taman teu bisa ngajadikeun amandemen konstitusi ngaliwatan halal prosedur. Dina, jeung hiji-time amandemen konstitusi, nu incumbent présidén-Park-ieu diidinan ngajalankeun pikeun padeukeut katilu istilah. Dina bulan désémber taun, teu lila sanggeus unggul istilah katilu, Taman nyatakeun kaayaan darurat 'dumasar kana bahaya realities tina kaayaan internasional.

Dina oktober, taun Taman leyur Majelis Nasional, ditunda konstitusi jeung nyatakeun hukum bela diri. Pencet, radio jeung televisi anu subjected ka carana ngawasan, jeung ucapan ieu sacara diwatesan.

Karya ieu saterusna dimimitian dina konstitusi nu anyar, nu ieu réngsé dina tanggal dua puluh tujuh ku darurat Council State.

Acara ieu dingaranan Jepang Restorasi Meiji. Park Chung-Hee, urut perwira di Jepang-dikawasa Manchukuo Kaisar angkatan Darat, admired pulitik Jepang, jeung disebut na diri kudéta Yusin (atawa Yushin), korea cara ngucapkeun kecap basa Jepang Ishin (restorasi). Nu anyar administrasi ngadegkeun sanggeus kudéta nu ayeuna disebut Yusin Rezim atawa Yusin Diktator. Dina Yusin rezim, Konstitusi Katilu Republic of Korea diganti ku Yusin Konstitusi, Konstitusi nu Kaopat Republic. Luyu jeung Yusin Konstitusi, hiji kuliah panwaslu disebut Déwan Nasional pikeun Unifikasi ieu nyetel. Tongil Juche Gungmin Hoeui jadi daulat organisasi nu kapilih présidén jeung katilu assemblymen. Saterusna, kawas miheulaan anak, nu konstitusi anyar lacked dibekelan ngeunaan jumlah istilah présidén wates pamilu anu diayakeun unggal genep taun, tapi aya no konstitusional larangan dina jumlah istilah anu bisa ngawula. Eta dasarna dijamin kapersidenan pikeun hirup pikeun Taman Chung-Hee. Sajaba ti éta, ogé diidinan présidén dibewarakeun darurat ukuran nu beunang présidén promulgate hukum tanpa ratification ku Majelis Nasional. Dina prakték, konferensi daya pikeun nunjuk hiji-katilu anggota dprd ieu exercised ku manéhna, guaranteeing manéhna mayoritas parlemén jeung kontrol leuwih cabang législatif. Dina wangkongan, Yusin Konstitusi endowed présidén jeung deukeut-daya mutlak. Nu Yusin Rezim ieu geura-giru ditantang ku aktivis ti golongan saperti mahasiswa, seniman, tokoh agama, jeung oposisi. Taman diteken ieu protes ku gaya. Di Urang Revolusioner Partéi Kajadian, dalapan jalma anu dieksekusi pikeun panghianatan. Ngan bukti, maranéhanana confessions, anu sasari ku siksaan, jeung dieksekusi ayeuna umumna dianggap geus polos. Tapi, nu lalawanan ka Yusin Rezim terus jeung ngabalukarkeun serius kaayaan marudah sosial. Nu Yusin Rezim ieu dikritik internasional pikeun hak asasi manusa nyiksa. American Carter Administrasi miélingkeun yén Amérika Sarikat gaya militer bisa jadi ditarik ti Korea Kidul kecuali Park ngagampangkeun off-na diktator. Dina tanggal, taun Kajadian' lumangsung rajapati Park Chung-hee ku anggota Korean Tengah Agénsi Kecerdasan. Taman rajapati dipiceun utama impetus sahiji Yusin Rezim. Sanajan militer ngawasa sarta ku padeukeut coups (nu ka. Kudéta d'état jeung Kajadian) sanggeus Park sacara maot, aya hiji konsensus umum nu Yusin undang-undang ieu henteu deui giat. Militer jeung barbuda * bahama promulgated nu Konstitusi nu Kalima Republic, nu resmi diganti Yusin Konstitusi dina taun. Ieu konstitusi anyar ieu liberal dibandingkeun ka Yusin Konstitusi, sanajan ieu masih hiji otoriter hiji.