Naha Aya Kalér jeung Kidul Korea Dibagi. SAJARAH



Kalér jeung Kidul Korea geus dibagi pikeun leuwih ti tujuh puluh taun, kungsi saprak Semenanjung korea jadi hiji kaduga casualty escalating Perang Tiis antara dua rival adidaya: Uni Soviet jeung Amérika Sarikat. Pikeun abad saméméh division, samenanjung ieu hiji tunggal, hasil ngahijikeun tatar Koréa, maréntah ku generasi dynastic karajaan. Dikawasaan ku Jepang sanggeus Perang Rusia-Jepang dina taun jeung sacara resmi dicaplok lima taun saterusna, Koréa chafed dina aturan kolonial Jepang salila tilu puluh lima taun nepi ka ahir Perang Dunya II, lamun anak division kana dua bangsa mimiti.»Catalyzing kajadian nu kaputusan nu dijieun bener, tanpa Koréa aub antara Uni Soviet jeung Amérika Sarikat pikeun ngabagi Korea kana dua penjajahan zona,»nyebutkeun Michael Kurniawan, professor emeritus of Asia Wétan Studi jeung Sajarah di Indiana University, anu geus ditulis sacara éksténsif dina boh modern Korea jeung sajarah anak. Dina bulan agustus, dua sekutu»dina ngaran ngan»(salaku Kurniawan nyimpen eta) dibagi kontrol leuwih Semenanjung koréa. Leuwih tilu taun saterusna, Angkatan Darat Soviet jeung anak proxies nyetel hiji rezim komunis di wewengkon kalér lintang N, atawa th sajajar.

Sedengkeun Soviet kawijakan anu loba popular jeung bulk tina Kalér sacara buruh tani jeung tani populasi, lolobana tengah-kelas ngungsi Koréa kidul th sajajar, dimana mayoritas Korean populasi resides ayeuna. Samentara éta, USA -dirojong rezim di Kidul jelas favored anti-komunis, rightist unsur, nurutkeun Kurniawan.»Nu pamungkas obyektif ieu pikeun Uni Soviet jeung Amérika Sarikat pikeun ninggalkeun, jeung hayu Koréa angka kaluar,»manéhna ngécéskeun.»The kasulitan ieu nu Perang Tiis diintervensi. Jeung sagalana yen ieu usaha pikeun nyieun hiji taneuh tengah atawa nyoba reunify samenanjung nu geus thwarted ku boh Uni Soviet jeung Amérika Sarikat nu teu wanting pikeun méré ka nu séjén.»Dina taun, Amérika Sarikat disebut pikeun Amérika Bangsa-disponsoran milih pikeun sadaya Koréa pikeun nangtukeun mangsa nu bakal datang of samenanjung nu. Sanggeus Kalér nampik pikeun ilubiung, nu Kidul kabentuk pamarentah sorangan di Seoul, dipingpin ku niatna anti-komunis Syngman Rhee. Kalér direspon dina jenis, cara masang urut komunis gerilya Kim Il Sung salaku kahiji premier tina Républik Démokratik Rahayat Korea (DPRK) di ibukota Pyongyang.

Perang koréa, nu tiwas sahenteuna

lima juta jalma, teu saeutik pikeun ngabéréskeun pertanyaan nu rezim digambarkeun»bener»Korea. Ieu teu, kumaha oge, sing kuat ngadegkeun Amérika Sarikat salaku permanén bête noire Koréa Kalér, salaku AS militer dibom desa, kacamatan jeung kota di sakuliah satengah kalér samenanjung nu.»Maranéhanana ditujukeun nagara,»Kurniawan nyebutkeun.»Maranéhanana ancur unggal kota.»Eureun perang saheulaanan nu réngsé nu konflik di kenca samenanjung nu dibagi loba salaku saméméh, jeung zona demilitarized (DMZ) ngajalankeun kasarna sapanjang th sajajar. Teu kawas nu lian Perang Tiis-era separation, antara East jeung Jérman Kulon, aya nu geus pisan gerakan saeutik di sakuliah DMZ antara Kalér jeung Koréa Kidul saprak. Kurniawan ngagambarkeun wates salaku»hermetically disegel,»nu mantuan pikeun nerangkeun drastis beda jalur dua bangsa geus dicokot, sarta terus ngabagi antara maranehna. Jeung nuluykeun dasi kuat ka Kulon (jeung lumangsung USA ayana militer), Korea Kidul ngembangkeun hiji tahan ékonomi, jeung dina dekade anyar geus dijieun léngkah nuju jadi pinuh demokratis bangsa. Samentara éta, Koréa Kalér tetep hiji terasing»pertapa raya»utamana sanggeus runtuhna bloc Soviet dina awal taun jeung underdeveloped ékonomis, kitu ogé virtual polisi nagara maréntah ku hiji kulawarga single salila tilu generasi. Kalér sacara dedicated usaha pikeun nyieun hiji program nuklir ogé geus greatly heightened tegangan jeung Kidul Korea jeung sekutu anak, utamana Amérika Sarikat. Najan anyar usaha di diplomasi dina Korea Kidul présidén anyar, Bulan Jae-dina, stark béda antara dua Koreas éta dina pintonan full dina ngajalankeun-up ka Usum tiis Olimpiade. Komo salaku Koréa Kidul mimiti welcoming atlit ti sakuliah dunya pikeun nu Usum tiis Games, Kim Jong Pbb sacara rezim di Kalér nunda dina parade militer di Pyongyang sacara bersejarah di Kim Il Sung square. Salaku CNN ngalaporkeun, opat nagara urang newest misil, Hwasong, aya dina pintonan di parade salaku Kim diawaskeun ti balkon, tuluy ngomong ngeunaan dedemit of imperialisme. Appropriately, parade commemorated poé Kim sacara akina, Kim Il Sung, ngawangun angkatan Darat Rahayat koréa (KPA) dina taun a fateful taun dina sajarah Korea sacara division.»Dimimitian dina taun, aya dua ngadegkeun nagara organisasi dijalankeun ku Koréa, unggal meunangkeun jadi sah pamingpin rahayat sakabeh bangsa,»Kurniawan nyebutkeun.»Jeung terus terang, euweuh nu robah saprak harita.»