Kumaha pikeun ménta koréa Kidul kewarganegaraan: Naon anu anjeun kudu nyaho — TransferWise



Korea kidul geus miboga hiji industri booming dina dékade ka tukang, nyieun ékonomi leuwih badag, leuwih stabil sarta leuwih menarik pikeun asing. Naon ieu sakali nagara jeung saeutik pisan migran geus jadi hiji hotspot pikeun asing alatan maranéhanana kasempetan pikeun jobs jeung leuwih anyar hukum imigrasi. Urang beuki gampang pikeun meunangkeun hiji visa karya di Korea Kidul, nu hartina nya éta gampang pikeun minuhan sarat pikeun kawarganagaraan prosés. Naha anjeun keur hoping pikeun ngabentuk bisnis, manggihan pakasaban anyar atawa sakadar start a new way of life, lamun anjeun keur pamikiran nyokot terjun jeung meunangkeun hiji Kawarganagaraan koréa Kidul ieu pituduh bakal leumpang anjeun ngaliwatan léngkah pangpentingna jeung titik pikeun ngalakonan jadi. Aya no way ka gula jaket eta — meunangkeun hiji kawarganagaraan koréa Kidul téh lumayan susah. Sapertos kitu, eta bisa sigana leuwih gampang pikeun cicing di nagara dina permanén nyicingan visa gantina. Nu keur ceuk, aya sababaraha pantangan jeung inconveniences nu datang jeung nyekel jeung Sertipikat Pendaftaran Alien nu bisa nyieun lila jeung tedious kawarganagaraan aplikasi prosés worthwhile. Pikeun conto, sakali anjeun ménta visa jangka panjang di Korea Kidul, nu mana wae nu waktu anjeun nyieun parobahan dina gaya hirup anjeun anjeun bakal kudu pikeun ngamutahirkeun Sertipikat Pendaftaran jeung Kacamatan Imigrasi dina opat belas poé nu robah.

Sajaba ti, otoritas Korean moal ngaku gumantung idin pikeun non-nikah mitra atawa sarua pasangan sex, sanajan gawang ieu tetep bener pikeun kawarganagaraan aplikasi ogé. Lolobana importantly, visa jangka panjang warga nu diperlukeun pikeun meunangkeun Multiple Re-Entry Ijin unggal waktu maranéhanana anjog di atawa teu hayang indit ka Korea Kidul dina raraga pikeun mastikeun pangabisa maranéhanana pikeun mulang sanggeus lalampahan maranéhanana. Warga, sabalikna, bisa ngarambat kalawan bébas dina koréa Kidul paspor. Dina raraga pikeun jadi hiji warga ti Kidul Korea, paling asing ngaliwatan naturalization prosés. Aya tilu cara anjeun bisa jadi naturalized warga di Koréa Kidul.

Nu kahiji disebut umum naturalization

Ieu tipe kawarganagaraan ngan lumaku upami anjeun geus kungsi diala kabangsaan Korean dina jaman baheula jeung upami anjeun boga kulawarga hubungan korea. Dina raraga cocog keur umum naturalization anjeun kudu boga cicing di Korea Kidul leuwih ti lima taun consecutively. Ieu ngandung harti yén anjeun kudu boga Korean alamat dina file, an Alien Kartu Ngadaptar jeung kamampuh pikeun digawe di Koréa Kidul. Anjeun kudu jadi hukum sawawa leuwih ti dua puluh taun heubeul, anjeun kudu jadi alus laku (lamun boga hiji catetan kriminal anjeun bakal jadi ineligible pikeun kewarganegaraan), anjeun kudu miboga kamampuh pikeun ngajaga hirup dina anjeun sorangan (atawa anjeun bisa jadi gumantung anggota kulawarga anu bisa mantuan anjeun ngajaga hirup) jeung anjeun kudu sarua dasar pangaweruh salaku hiji nasional koréa Kidul. Pangaweruh ieu ngawengku hiji pamahaman basa koréa, adat istiadat jeung budaya. Kadua jenis naturalized kawarganagaraan téh basajan naturalization. Ieu tipe kawarganagaraan ieu umumna dipaké ku asing anu aya di koréa Kidul turunan sababaraha nurun. Dina raraga cocog keur basajan naturalization anjeun kudu minuhan sagala sarat umum naturalization (kaasup sarat pikeun ngalaksanakeun alus, dasar budaya pangaweruh jeung kamampuh pikeun ngajaga hirup), tapi, anjeun ngan kudu boga cicing di Korea Kidul salila tilu taun padeukeut. Nu pangbadagna sarat pikeun basajan naturalization anu kudu anjeun boh geus kolot anu ieu koréa Kidul warga baheula, geus lahir di Koréa Kidul jeung boh indungna ogé lahir di Koréa Kidul, aya hiji diadopsi anak hiji koréa Kidul warga (lamun éta teu legal sawawa umur dina waktu nyoko), atawa asing salaki hiji koréa Kidul warga. Upami anjeun keur nikah ka koréa Kidul warga sarta néangan kawarganagaraan pikeun diri, anjeun kudu dijaga anjeun nikah status pikeun dua katukang atawa leuwih taun. Nu katilu jeung final tipe naturalization disebut husus naturalization. Aya loba jenis nu beda-beda husus naturalization jeung sagala ieu geus requirements beda jeung kabutuhan. Kalolobaan waktu anjeun bakal jadi diperlukeun pikeun forfeit anjeun luar nagri kawarganagaraan dina raraga pikeun ménta hiji kawarganagaraan koréa Kidul. Salaku anyar salaku, pamaréntah koréa Kidul megatkeun pikeun ngabulkeun sajumlah kawates dual citizenships. Ieu mungkin pikeun ménta hiji kawarganagaraan dual lamun: aplikasi prosés pikeun kawarganagaraan koréa Kidul nyaéta éksténsif. Anjeun réngsé aplikasi kudu di antarana di handap ieu: Pikeun ngabuktikeun stabilitas finansial anjeun anjeun bisa ngawengku surat ti bank anjeun mintonkeun anjeun gaduh kasaimbangan leuwih ti KRW, sertipikat hiji pagawean atawa hiji dokumén ti Pangacara Umum ngabuktikeun anjeun geus gumantung. Anjeun oge kudu di antarana dua hurup rujukan ti batur jeung judul professional. Ieu bisa jadi anggota pamaréntah, a professor, pengacara a, an eksekutif atawa manager, kapala departemén atawa nu sarupa. Anjeun oge kudu mayar hiji fee ti KRW, (kira-kira USD) pikeun aplikasi anjeun pikeun diolah. Upami anjeun keur waragad kawarganagaraan prosés ti akun anjeun balik deui ka imah, maké TransferWise pikeun meunangkeun laju bursa nyata sarta motong kaluar mahal internasional bank waragad transfer. Sakali anjeun geus nyerah sadaya dokumén perlu koréa Kidul kantor imigrasi, anjeun bakal boga hiji ujian ditulis. Ujian ieu bakal uji pangaweruh anjeun koréa Kidul sajarah, pulitik, budaya jeung adat istiadat.

Test ieu a dua puluh soal pilihan ganda ujian

Di handap ieu pilihan ganda ujian anjeun bakal jadi diwawancara dina raraga pikeun nguji anjeun kamahéran dina basa sunda, kitu ogé dangong anjeun ka arah Korea jeung démokrasi liberal. Dina raraga pikeun lulus bagian ieu anjeun kudu di kira-kira tingkat opat dina TOPIK — Korean kamahéran ujian. Test ieu notoriously hésé — anjeun komo kudu sing kahiji opat ayat di Koréa Kidul national lagu kabangsaan — tanpa maca lirik off tina hiji kaca, jalma anu panawaran pikeun kawarganagaraan koréa Kidul taunan, ngan genep puluh atawa jadi lulus. Upami anjeun keur néangan kana koréa Kidul kawarganagaraan pikeun alesan bisnis, anjeun bisa panawaran pikeun a D- Visa Investor. Lamun anjeun bisa investasi KRW tilu ratus juta kana bisnis leutik anjeun sorangan di Koréa Kidul, anjeun bisa jadi layak. Pamaréntah koréa Kidul merlukeun bukti yen bisnis giat, tapi, lamun anjeun renew visa. Eta bisa jadi geus Korea Kidul sacara budaya nu beunghar, thriving ékonomi atawa jenis jalma nu katarik ka anjeun di tempat kahiji, tapi euweuh urusan naha anjeun keur aya éta penting pikeun nyaho pilihan anjeun lamun datang ka meunangkeun kawarganagaraan di Koréa Kidul.

Good tuah dina jadi warga nagara