Korean Harga-Ngaropéa Hukum: Watesan Pasar Sasuai di Korea Hukum Antitrust



Seoul Court High (NU, May) geus overruled kaputusan Korean Adil Komisi Trade (KFTC) dina hiji hal ngeunaan harga-ngaropéa ku mobil méwah importers.

Urang bakal ngamutahirkeun nu maca. High Court maréntah yén harga-ngaropéa susunan (pangwatesan dina diskon ti MSRP) antara dealers mobil Lexus ieu teu an»adil koléktif act»dina Monopoli Régulasi jeung Fair Trade Act Seni. salapan belas ku kituna overruling putusan KFTC nu ditumpukeun denda jeung maréntahkeun dealers teu kalibet dina harga-ngaropéa susunan. Nu KFTC ogé geus ditumpukeun denda dina mobil méwah séjén importers. Nu KFTC opined yén nu sasuai pasar ieu pasar nu tangtu mobil jeung teu sakabéh mobil atawa mobil méwah pasar. Ku kituna, Komisi maréntah yén kalakuan kaampeuh dagang leres pisan dina nu sasuai hususna mobil méwah pasar (Lexus pasar) jeung ku kituna kaampeuh ratus dagang dina pasar. Seoul Pangadilan Luhur, dina jelas, ngawatesan pasar sasuai salaku sakabéh pasar keur diimpor mobil jeung méwah domestic mobil. Ku kituna, mobil BMW pasar accounted pikeun»loba kurang ti lima belas»tina pasar nu sasuai jeung ku kituna ieu teu signifikan restraint dina trade jeung ku kituna teu ngurangan kompetisi di pasar sasuai. Jigana kawas Seoul Pangadilan Luhur bakal ayeuna teu aturan per se nu harga-ngaropéa hubungan adil ngumpulkeun act (restraint adil dina dagang) sarta bakal butuh pananjung ku KFTC nu susunan nu geus éfék penting dina kompetisi. Seoul Pangadilan Luhur ogé bakal gampang ngartikeun pasar pisan lega. Sakumaha urang sadaya nyaho di Korea, nu pangadilan nu jauh kurang diprediksi ti di Éropa jeung amérika ieu ngayakeun bisa jadi teu dituturkeun dina harita kasus, komo ku nu sarua pangadilan. Oge, eta panasaran yén kaputusan ku Mahkamah Agung (Du, Aug.) jigana geus teu dipalire ku Seoul Pangadilan Luhur. Mahkamah Agung dina kasus opined yén harga-ngaropéa ieu per se jeung adil koléktif act»bolos kaayaan husus.»Naon nu husus kaayaan dina kasus ieu. Kami pisan museurkeun pikeun nempo naon nu Agung Court teu jeung lamun Pangadilan bakal nyokot atra pasar tengah-taneuh (naha ngartikeun sakabeh mobil impor dina kategori sarua jeung mobil mewah), uphold kaputusan atawa nangtung ku anak saméméhna nyekel jsb. Kuring bakal ngamutahirkeun maca di DIEU dina hasil Mahkamah Agung kasus. Nu Agung Court kasus DU jeung no dédéngéan tanggal, sakumaha dina tanggal oktober, dijadwalkeun.

Ieu bakal gede hiji keur lisan alesan

Nyangka no update geura-giru