Ahli hukum of Korea online. Koréa ahli Hukum, nu panggedéna hukum portal.


Korea Kidul


Di, petisi ngeunaan diskriminasi umur anu filed

Larangan Diskriminasi Umur di Pagawean jeung Umur Pagawean Promosi Act ("AEPA") mangrupa dasar hukum nu husus ngurus jeung diskriminasi umur patali isu di KoreaSanajan hukum séjén saperti Kerangka Meta dina Pagawean jeung Kawijakan Nasional Hak asasi Manusa Komisi Act ("NHRCA") oge geus dibekelan prohibiting diskriminasi umur di pagawean, jalma hukum séjén ku sorangan nyadiakeun ngan hiji investigatory prosedur nu balukarna hiji non-ngariung rekomendasi atawa mere pernyataan, nu taya hartina ngumpulkeun enforceable, ngariung remedies pikeun diskriminasi umur. Pikeun ubar ieu henteuna, AEPA ieu enacted dina taun, amending urut Yuswa Pagawean Promosi Act. Utama impetus pikeun enactment AEPA ieu kanyataan yén loba pausahaan koréa geus netepkeun wates umur atawa tempo umur salaku faktor nu aya kaitannana ka rekrutmen jeung redundancies, nu geus jadi masalah sosial patalina jeung masalah gede di Korea.

(AEPA, Penegak Sk, Artikel opat AEPA, Artikel

Diskriminasi umur di handapeun AEPA hartina nyampurkeun hiji jalma atawa anggota tina hiji kelompok umur disadvantageously dibandingkeun ka jalma séjén anu béda umur atawa kelompok umur dina kaayaan sarupa. Konsep ngawengku diskriminasi teu ngan ékonomi kalemahan tapi ogé non-ékonomi kalemahan. Kalemahan nu geus teu lumangsung tapi diharepkeun lumangsung dina mangsa nu bakal datang ogé digolongkeun dina konsép diskriminasi. Artikel - AEPA dinyatakeun prohibits dunungan ti discriminating, tanpa justifiable grounds, teu ngalawan individu dina dasar umur ngeunaan rekrutmen jeung pakasaban gaji, atikan jeung latihan ngarenah, mindahkeun, atawa promotion jeung pangsiun atawa phk. Nu mana wae nu pangaruh ngarugikeun dina umur nu tangtu group yén hasil ti nerapkeun standar nu aya dina beungeut maranéhanana umur-nétral ieu dianggap jadi diskriminasi umur bolos sahingga justifiable alesan. Larangan langsung diskriminasi bisa ngawatesan pamakéan sahingga bisa hirup kalawan nétral standar saperti pangaweruh, pangalaman atawa kualifikasi, mana hasilna nerapkeun standar ieu, umur nu tangtu group nyaéta unreasonably disadvantaged. Saprak AEPA ngan prohibits diskriminasi tanpa justifiable grounds, lamun hiji majikan téh bisa ngabuktikeun justifiable grounds pikeun dunungan nu diskriminatif polah, atawa kawijakan jeung disparate dampak dina umur nu tangtu group, dunungan geus teu dilanggar AEPA. Nu AEPA manglaku ka ampir sadaya dunungan nu mana wae ukuran, jeung nyertakeun sakabeh golongan umur harti yén boh manula jeung ngora pagawe anu ditangtayungan ti diskriminasi. Eta kudu dicatet, kumaha oge, nu AEPA kawajiban ka"endeavour"pikeun employ yuswa urang dina hiji minimum nu tangtu workforce ratio, jeung ka file laporan ngeunaan hiji yuswa pagawean ratio) ngan manglaku ka dunungan jeung saeutikna tilu ratus pagawé. Hiji pagawe anu geus ngalaman diskriminasi dumasar kana umur bisa file petisi jeung Nasional Hak asasi Manusa Komisi ("NHRC") nurutkeun ka Artikel tilu puluh tina NHRCA. Nu NHRC mangka bakal nalungtik ngaku jeung bisa ngaluarkeun non-ngariung piwuruk pamadegan, jeung ngabéjaan Departemen Tanaga gawé jeung tanaga gawé ("MOEL"), nu tujuanana. Lamun dunungan gagal sasuai jeung NHRC saran tanpa nyadiakeun justifiable alesan, jeung lamun diskriminasi ngawengku ngarugikeun nu penting, MOEL, boh di pagawe sacara paménta atawa sua sponte, bisa raraga dunungan ka menerkeun laku diskriminatif. Paranti sasuai jeung order saperti bisa ngabalukarkeun hiji administrasi denda nepi ka KRW tilu puluh juta. Leuwih ti éta, perlakuan diskriminatif dina konteks recruiting atawa ngiring nunut ka pidana denda nepi ka KRW lima juta, misah ti nu petisi prosés ngaliwatan nu NHRC. Kalang ngalawan hiji pagawe pikeun ngalaporkeun diskriminasi umur nya matuh ka berpotensi nu leuwih serius hukuman: hukuman panjara salila nepi ka dua taun atawa denda nepi ka KRW sapuluh juta.

Nurutkeun statistik nu disadiakeun ku NHRC dina januari, sanggeus enactment NHRCA dina taun, kasarna, petisi anu dijieun.

Di antarana, dua puluh hiji anu diskriminasi-patali jeung petisi.

Kurang leuwih tujuh sakabeh petisi éta ngeunaan diskriminasi umur, tapi, disaksian panurunan - kira.

genep tina sagala diskriminasi nu patali petisi taun nu éta ngeunaan diskriminasi umur. Saprak palaksanaan AEPA, leuwih lima taun kahiji rata-rata petisi ngeunaan diskriminasi umur anu filed taunan, nu geus leuwih ti ganda nu nomer filed dina taun. Tipe nu paling umum tina petisi filed jeung NHRC nyaéta pikeun diskriminasi klaim ngalibetkeun rekrutmen jeung pagawean, bari petisi ngeunaan diskriminasi di wewengkon séjén saperti transfer, promosi jeung atikan geus kawilang leutik dina jumlah. Sanajan teu katutupan ku AEPA, umur-diskriminasi petisi non-pagawean wewengkon geus katempo hiji considerable nambahan jeung tujuh belas kasus dina, jeung opat puluh opat taun. Nuluykeun trend ieu, tilu puluh-tilu umur-diskriminasi petisi non-pagawean wewengkon anu filed dina. Nu AEPA enumerates sababaraha justifications pikeun kawijakan jeung prakték nu disebutkeun bisa jadi mangrupakeun dibeunangkeun diskriminasi umur, nyaéta: Mana umur pangsiun téh diatur ku hiji pagawean kontrak, aturan pagawean, atawa CBA, nurutkeun ka AEPA atawa hukum séjén di Mana ngarojong ukuran nu dicokot pikeun miara jeung ngamajukeun pagawean umur nu tangtu group nurutkeun ka AEPA atawa hukum séjén. Hiji majikan sacara internal umur pangsiun téh kacida signifikan di Korea, sabab éta téh extraordinarily hese involuntarily nungtungan pagawé saméméh maranéhanana ngahontal umur pangsiun wajib diatur ku kawijakan pausahaan. Nu AEPA dinyatakeun nyatakeun yén lamun hiji majikan susunan umur pangsiun pikeun pagawé, dunungan kudu diatur umur no leuwih handap ti genep puluh taun umur. Lamun hiji majikan susunan nu umur pangsiun nu leuwih handap ti genep puluh taun geus dianggap ngalegaan nepi ka genep puluh taun.

Ieu wajib floor pikeun pausahaan pangsiun umur geus miboga dampak anu signifikan dina nagara urang buruh sector, saperti loba pausahaan geus nyetel saméméhna maranéhanana umur pangsiun dina pertengahan ka ahir an.

Loba luhur korporasi di Korea direspon ku nganut atawa ngusahakeun pikeun ngadopsi upah-puncak sistem salaku cara mitigating beungbeurat mayar gaji pagawe pagawe anu disebutkeun geus tangtu diperlukeun pikeun retire. Upah-puncak system ngawengku nerapkeun gaji teratur reductions - gantina raises - pikeun pagawé sanggeus maranéhanana ngahontal umur nu tangtu, pikeun sésana of service maranéhanana nepi ka ngahontal umur pangsiun. Bubuka upah-puncak sistem geus hiji perkara anu signifikan kontrovérsi jeung oposisi ku buruh union jeung pagawe organisasi, jeung hukum patarosan naha kawijakan saperti merlukeun koléktif pagawe ijab kabul geus ngan anyar geus definitively ngumbar ku kaputusan Agung Court nu concurred jeung Tungtunan ti Departemen Tanaga gawé jeung tanaga Gawé dina nyekel nu hiji pausahaan sacara nyoko tina upah-puncak system AEPA, Artikel. Jadi, nu agénsi anu mimitina nangtukeun urusan anu patali jeung diskriminasi umur téh NHRC, komo lamun ieu téh patali jeung pagawean jeung buruh isu."Nu penting diskriminasi"nujul ka kaayaan kaasup diskriminasi ngalawan jelema loba, terus-terusan diskriminasi, jeung ngahaja non-minuhan. (AEPA, Artikel - Saperti paménta geus dilakukeun dina waktu genep bulan ti tanggal NHRC piwuruk pamadegan. Alatan dual liability rezeki, teu ngan jalma tanggung jawab saperti diskriminasi (dina loba kasus wakil jeung nu sasuai manager) tapi ogé pausahaan bakal jadi nanggungjawaban kana sadaya ku rupa. (AEPA, Artikel -) Departemen Tanaga gawé jeung tanaga gawé Guideline dina Interpretasi jeung Palaksanaan Karya Aturan (Jan.) Kasus No. Ct. Nganut upah-puncak system ilaharna merlukeun amandemen tina karya nu tos aya aturan atawa aturan pagawean hiji pausahaan. Karya aturan bisa jadi nu diayakeun ku hiji pausahaan ngaliwatan rundingan jeung pagawé. Lamun kitu amandemen dianggap ngarugikeun ka pagawe sacara kapentingan tapi, pausahaan umumna kudu ménta mayoritas idin maranéhanana kapangaruhan pagawé, iwal hiji hal mana maranéhanana robah"akal luyu jeung ngadegkeun norma sosial". Naha nyoko tina upah-puncak system mangrupakeun ngarugikeun ngarobah merlukeun pagawé' ijab kabul, komo jadi, naha eta bisa digolongkeun dina limited"akal luyu jeung ngadegkeun norma sosial"iwal ti éta, nepi ka ayeuna, urusan signifikan kontrovérsi di Korea.