Hak asasi manusa di Koréa Kalér — Hak asasi Manusa Watch



Koréa kalér mangrupa salah sahiji dunya paling repressive sarikat. Pamaréntah restricts sadaya sipil jeung pulitik liberties pikeun anak warga, kaasup kabebasan ekspresi, majelis, association, jeung agama. Eta prohibits sagala diayakeun oposisi pulitik, media independent, masarakat sipil, jeung union dagang. Pamaréntah rutin nganggo sawenang ditewak jeung hukuman kejahatan, siksaan di kandangan, kapaksa tanaga gawé, jeung executions pikeun ngajaga sieun jeung kontrol. Dina taun anyar, pamaréntah geus tightened domestic larangan dina perjalanan jeung diidinan travel cross-wates jeung China, jeung dihukum Koréa Kalér nyieun kontak jeung dunya luar. Di na katujuh taun di daya, Kim Jong Pbb katilu pamingpin Kim dynastic kulawarga jeung sirah kaputusan Partéi Gagah’ of Korea (WPK) terus latihan ampir total kontrol pulitik. Koréa kalér sacara firing of dua puluh tilu misil salila genep belas tes jeung anak kagenep test nuklir di dikirim tegangan antara Amerika Serikat jeung sekutu anak jeung Koréa Kalér pikeun maranéhanana tingkat pangluhurna dina dekade. Di, Kim Jong Pbb dina aktipitas anyar usaha diplomatik jeung Korea Kidul, nu URANG, China, Rusia, jeung sajabana. Antara Maret Méi, Kim Jong Pbb, anu geus teu papanggih nu mana wae nu pamingpin dunya saprak manéhna datang ka daya dina bulan désémber, papanggih dua kali jeung Présidén Cina Xi Jinping, dua kali jeung Présidén koréa Kidul Bulan Jae-dina, jeung sakali jeung Mentri Luar rusia Sergey Lavrov. Dina hak asasi manusa, komunitas internasional geus terus pencét pamaréntah koréa Kalér pikeun dilegakeun anak papacangan jeung hak asasi manusa pasarikatan bangsa-Bangsa mékanisme, kaasup aksi dina papanggihan UN Komisi tina Panalungtikan (COI) laporan dina hak asasi manusa di Koréa Kalér nu kapanggih pamaréntah komitmen kejahatan ngalawan manusa kaasup ngaleungitkeun, rajapati, enslavement, siksaan, hukuman panjara, perkosa jeung bentuk sejen tina kekerasan seksual, jeung dipaksa aborsi. Dina désémber, pikeun taun kaopat padeukeut, Déwan Kaamanan PBB nunda Koréa Kalér sacara kalakuan kakoncara pelanggaran hak asasi manusa dina formal anak agenda salaku hiji ancaman pikeun karapihan jeung kaamanan internasional. Dina Maret, the Human Rights Council diadopsi tanpa sora resolusi nu dijaga tekenan dina kudu pikeun advancing mékanisme akuntabilitas pikeun ahirna gugatan of Korean Kalér pamingpin jeung pajabat tanggung jawab pikeun kejahatan ngalawan manusa. Koréa kalér geus nandatanganan jeung ratified sababaraha hak asasi manusa perjangjian, kaasup Konvénsi dina Hak Anak (CRC), Konvénsi dina Ilangna Sadaya Bentuk Diskriminasi ngalawan Awewe (CEDAW), Konvénsi dina Hak Jalma jeung Disabilities, International Covenant on Hak Sipil jeung Politik, International Covenant on Ekonomi, Sosial jeung Budaya Hak, jeung Pbb Piagam, sakabéh nu obligate Koréa Kalér cooperate jeung rupa-rupa UN lembaga jeung perjangjian awak. Di, Koréa Kalér undertook kawates deui papacangan jeung sababaraha hak asasi manusa PBB mékanisme, kaasup CRC jeung CEDAW komite, jeung jeung pondok nganjang ku special rapporteur dina hak jalma jeung disabilities, kahiji keur UN tematik special rapporteur, sanajan Koréa Kalér teu uphold commitments anak ka pinuh cooperate jeung nya requests. Pamaréntah terus nolak cooperate jeung Kantor Komisaris High pikeun Hak asasi Manusa di Seoul jeung PBB special rapporteur dina kaayaan hak asasi manusa di Koréa Kalér, Tomás Ojea Quintana. Sajaba ti éta éksténsif abuses nyatet luhur, Koréa Kalér discriminates ngalawan individu jeung kulawarga maranéhanana dina pulitik grounds di wewengkon key saperti pagawean, tinggal, jeung sarakola ku cara nerapkeun songbun, sociopolitical sistim klasifikasi nu ti nyiptakeun anak dikelompokkeun jalma kana»satia,wavering,»atawa»mumusuhan»kelas. Pervasive korupsi nyandak sababaraha kamar pikeun obahanana tentara sakuliah strictures tina songbun system, jeung sababaraha urang anu nyogok pajabat pamaréntah bisa ngudag pasar kagiatan atawa travel domestically atawa mancanagara. Pamaréntah ogé gagal pikeun nangtayungan atawa ngamajukeun hak loba grup rawan, kaasup awewe, barudak, jalma jeung disabilities, jeung jalma di ditahan jeung panjara. Salian nyanghareup pelanggaran of hak maranéhanana umum ka sesa populasi, awewe kakurangan a range of seksual jeung gender-dumasar abuses ogé. Di handap ieu kaasup hukuman pikeun aksi salaki maranéhanana atawa baraya lianna panyiksaan, perkosa, jeung nu séjénna kekerasan seksual dina ditahan fasilitas eksploitasi seksual atawa kapaksa nikah Korean Kalér awewe di China jeung seksual jeung kekerasan basis gender jeung diskriminasi. Otoritas State nu sakapeung palaku abuses ngalawan awewe, jeung gagal pikeun nawarkeun perlindungan atawa kaadilan pikeun awewe jeung katresna nyanghareup basis gender jeung nyiksa seksual. Gender nu didasarkeun-diskriminasi nembongan dimimitian di budak leutik, di mana sakola ni mat budak jeung lalaki dina kalungguhan kapamingpinan, jeung katresna nu socialized niru kalungguhan gender. Awewe nu parah underrepresented dina posisi senior dina kaputusan Partéi Gagah’ of Korea, nu ngagaduhan salaku gateway ka posisi nu mana wae nu daya. Aya no awewe dina sadaya-penting Komisi Pertahanan National atawa Bureau Pulitik Panitia Tengah WPK, nu nangtukeun kawijakan partéi sacara. Salaku, nurutkeun Koréa Kalér sacara wartoskeun ka CEDAW, awewe dijieun nepi ngan sapuluh persén tina nalika direksi dina awak pamaréntah.

salapan persén diplomat, jeung. lima persén pajabat di Kementerian Luar Negeri. Kim Jong Un sacara, pamaréntah geus bolstered usaha pikeun nyegah jelema ti ninggalkeun Koréa Kalér tanpa idin ku ngaronjatna jumlah guards wates, kaméra CCTV, jeung barbed kabel pager dina watesna jeung Cina. Siasat antarana jamming Cina cellphone ladenan di wates jeung targeting jalma komunikasi jeung urang luar nagara. China ogé geus ngaronjat checkpoints dina jalan ngarah ti wates. Salila usum panas tina, pamaréntah Cina tétéla inténsif crackdowns dina boh Koréa Kalér kabur ngaliwatan China jeung jaringan guiding eta, nu balukarna kurang Koréa Kalér keur bisa ngarengsekeun arduous overland lalampahan ka Laos atawa Thailand, jeung ti aya, paling remen, ka Korea Kidul. Departemen Rahayat Kaamanan ngagolongkeun defection salaku kajahatan tina»treachery ngalawan bangsa.»Kasar punishments dilarapkeun ka Koréa Kalér forcibly balik ku Cina, kaasup hiji potensi jeung kalimah pati. Urut Korean Kalér kaamanan pajabat jeung jalma anu forcibly balik sanggeus ka Hak asasi Manusa Watch yén maranéhanana forcibly balik nyanghareupan pamariksaan, siksaan, kekerasan seksual, humiliating treatment, jeung tanaga gawé kapaksa. Koréa Kalér kabur kana China kudu ditangtayungan salaku pangungsi sur tempat mandang alesan maranéhna pikeun hiber alatan katangtuan tina hukuman dina mulang. China ngaruwat eta jadi haram»ékonomi migran,»jeung gagal minuhan kawajiban anak pikeun nangtayungan pangungsi salaku pihak state of Pangungsian Convention jeung anak protokol. Beijing denies staf PBB pangungsian agénsi, UNHCR, idin nu diperlukeun keur indit ka wates wewengkon mana Koréa Kalér nu hadir. Korea kidul Bulan Jae-in administrasi teu dijieun jelas naon kawijakan anak dina ham Korean Kalér isu bakal jadi dina konteks US-nuklir koréa Kalér hungkul jeung diplomatik anyar lawang Korea Kidul geus jeung Koréa Kalér. Saméméh anyar diplomatik kungsi diributkeun deui, unsur konci anak hak asasi manusa kawijakan kaasup pangrojong pikeun ngalaksanakeun COI saran laporan bantuan pikeun koréa Kalér escapees ditahan di China jeung kawarganagaraan koréa Kidul ditahan di Koréa Kalér teratur publikasi dina kaayaan ham di Kalér Korea jeung ham Korean Kalér Act nu datang kana pangaruh dina September. Tapi, pamaréntah koréa Kidul ngabogaan can pikeun ngadegkeun ham Korean Kalér Yayasan mandated ku polah ngalaksanakeun inquiries jeung ngamekarkeun kawijakan dina promosi hak asasi manusa di Koréa Kalér. Di, Korea Kidul disatujuan a dollar AS dalapan juta bantuan paket for Korean Kalér barudak awewe di risiko nu bakal sebaran dina hiji»waktu hade,»jeung diawaskeun ku UNICEF jeung PBB Dunya Food Programme (WFP). Jepang terus paménta balikna dua belas warga Jepang saha Koréa Kalér diculik dina taun -an jeung -an. Sababaraha basa Jepang masarakat sipil grup keukeuh jumlah abductees loba nu leuwih luhur. Pamarentah Jepang geus ditembongkeun kasalempang nyieun concessions ka Koréa Kalér saméméh abductees masalah ieu ngumbar jeung commitments dijieun dina kenop isu hak. Pamaréntah AS geus ditumpukeun loba anak sorangan bilateral sangsi dina pamaréntah koréa Kalér di response ka anak pakarang proliferasi kagiatan, utamana saprak. Dina taun anyar, US ditumpukeun sababaraha anyar rounds of sangsi pikeun tanggung jawab pikeun palanggaran hak asasi manusa, sacara resmi nangtukeun yén puluhan Korean Kalér badan pamaréntah jeung aktor geus implicated dina saperti abuses. Dina bulan juli taun, jeung di bulan januari jeung oktober, pamaréntah AS ditumpukeun sangsi sasaran anu patali jeung hak asasi manusa abuses dina sapuluh lembaga, kaasup Departemen Rahayat Kaamanan, Kamentrian State Kaamanan, Kaamanan Militer Paréntah (militer rusiah polisi), jeung nu Departemen tanaga Gawé. Pamaréntah ogé ditumpukeun sangsi dina dua puluh lima Korean Kalér pajabat pamaréntah, kaasup Kim Jong Pbb Choe Pu Il, a resmi senior di Departemen Rahayat Kaamanan Ri Lagu Chol, a resmi senior di Departemen Kaamanan Public Kang Lagu Nam, a resmi senior di Kamentrian State Kaamanan jeung Kim Mang Jong, Kim Jong Pbb sacara adina ngora jeung wakil diréktur partéi sacara Propaganda jeung Agitation Department. US sangsi rezim ayeuna mandated dina hukum AS. Di taun, Kongrés AS ogé lulus Koréa Kalér Sangsi jeung Kawijakan Enhancement Act, nu obligates présidén pikeun nalungtik jeung daptar tangtu jalma jeung badan aub dina pakarang proliferasi, hak asasi manusa abuses, jeung cyberhacking, jeung mandates présidén pikeun hukuman maranehna. The act ogé nu nyebutkeun yén sangsi bisa digantung kajaba Koréa Kalér nu diperlukeun utama léngkah dina tungtung pakarang proliferasi jeung kagiatan nu patali, kitu ogé»akuntansi for jeung repatriating»warga nagara-nagara séjén anu diculik ku Koréa Kalér,»narima jeung awal nepi ka aya ku diakuan sacara internasional standar pikeun distribution jeung monitoring bantuan kamanusaan,»jeung»nyokot diverifikasi léngkah pikeun ngaronjatkeun kaayaan hirup di panjara pulitik kubu,»antara patokan séjén. China nyaéta paling boga pangaruh internasional aktor dina Koréa Kalér. Paling Koréa Kalér sacara suplai énergi datang ti China, jeung nagara pasangan dagang panggedéna. China geus leuwih kamampuhan pikeun tekanan Koréa Kalér sacara ékonomis atawa dina hak asasi manusa, tapi geus kungsi dipigawé jadi dibikeun sorangan lemah kawijakan dina hak asasi manusa, gantina mindeng nutup wates eureun Koréa Kalér ti escaping, atawa balik jalma anu asup kana China. Saprak Méi, pamaréntah Cina geus sapuk pikeun ngalaksanakeun aya counter-proliferasi sangsi leuwih vigorously. Aya oge tanda-tanda nu China leuwih aktip nyiapkeun rencana contingency keur pangungsian hiber ti Koréa Kalér. Dina bulan désémber, nurutkeun dokumén bocor ti nangtang milik China sacara pausahaan telekomunikasi, tilu desa di Changbai county jeung dua kota di timur laut province Jilin Koréa Kalér wawatesan geus ditunjuk boga pangungsian diwangun dina semu persiapan kanggo mungkin surge Koréa Kalér escaping kana China